sábado, 9 de enero de 2010

Primera edició del Festival de Cinema de Drets Humans


Del 9 al 12 de desembre, Santa Coloma de Gramenet acollirà la primera edició del Festival de Cinema de Drets Humans, que es proposa presentar una acurada i interessant selecció internacional de pel·lícules de cinema amb la convicció que "cada dona, home, nena i nen, per a materialitzar totalment el seu potencial humà ha de ser conscient de tots els seus drets humans, civils, culturals, polítics i socials", com assegura la Resolució 49/184 de l'Assemblea General de l'ONU.

A l'agenda del certamen, que compta amb activitats paral·leles, destaca el Premi Joan Alsina a l'advocat argentí Carles Slepoy per la seva trajectòria. Un prestigiós jurat encapçalat pel director català Cesc Gay atorgarà els premis: Drets Humans, Memòria i Justícia Universal, Igualtat i interculturalitat.
Totes les activitats del Festival del Cinema de Drets Humans són d'entrada lliure i gratuïta i aquesta primera edició se celebrarà a les instal·lacions municipals del Museu Museu Torre Balldovina (Plaça Pau Casals, s/n), La Central Escènica (Francesc Macià, 45) i CRJ Mas Fonollar (Sant Jeroni, 1).

El dijous 10 de desembre, durant la inauguració del Festival, i coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, tindrà lloc el lliurament del Premi Joan Alsina de Casa Amèrica Catalunya a Carlos Slepoy. La consellera Montserrat Tura serà l'encarregada de lliurar aquesta distinció al prestigiós advocat argentí amb una ja llarga trajectòria en la defensa d'aquells éssers humans que han patit la violació del més elemental dels seus drets.
En el marc de l'esdeveniment es realitzaran trobades entre el públic i els autors i activitats paral·leles, com les taules rodones 'Impunitat i Jurisdicció Universal', 'Desplaçats i Drets Humans' i 'Finestra Unesco. El Cinema a l'Escola', amb debats entre els nois i els directors, i 'Ràdio Oberta'. amb la col·laboració de Ràdio Nikosia i Che Sudaka. L'acte d'inauguració comptarà amb l'actuació del trobador otavaleny Wladimir Iza.

Amb aquest festival, organitzat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Casa Amèrica Catalunya, Associació Acció i Participació, la Fundació Internacional Olof Palme i l'Institut Multimèdia DerHumALC, el municipi s'incorpora a una àmplia i creixent xarxa de ciutats que, a tot el món, estan generant un espai en el qual els ciutadans tenen la possibilitat d'emocionar-se amb excel.lents pel.lícules que no conviden a evadir, sinó a transformar la realitat.
+ info: Web Festival Cinema Drets Humans